سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون مشکلات کشاورزان از کمبود آب زراعی خاطرنشان کرد: کمبود آب زراعی یکی از دغدغه های مسئولان و کشاورزان در مناطق مختلف آبسرد است.
این مسئول با اشاره به طرح اختصاص آب از "تارود" به "دشت هومند" عنوان کرد: یکی از طرحهایی که می تواند موجب برون رفت کشاورزان از وضعیت کنونی شود طرح اختصاص آب از تارود به دشت هومند است.
وی ادامه داد: طی این پروژه قرار بود تا 200 دبی در ثانیه آب از سرشاخه های رودخانه تارود به دشتهای هومند آبسرد اختصاص یابد اما متاسفانه این طرح با کم کاریهایی همراه بود.
حسینی از تاثیرات مثبت این پروژه سخن به میان آورد و افزود: در صورت دریافت این میزان آب از رودخانه یاد شده مناطق روستایی، چشمه های خشک شده و دشت هومند جانی تازه گرفته و دوباره احیا خواهد شد.
رئیس شورای شهر آبسرد با بیان اینکه عدم آغاز این پروژه برای ما نیز علامت سئوالی بزرگ محسوب می شود، اظهار داشت: این پروژه در ردیف بودجه های شهرستان قرار گرفته و اعتبارات لازم نیز بدان اختصاص یافته است.
این مسئول بیان کرد: اما اجرایی نشدن طرح مذکور خود به علامت سئوالی بزگ برای اذهان مردم و مسئولان آبسرد مبدل شده و امیدواریم این طرح بزودی رفع معضلات ناشی از کمبود آبهای زراعی را برای کشاورزان نوید دهد.
سد "وادان" رو به فراموشی
شهردار آبسرد نیز با گلایه از به فراموشی سپردن طرح سد "وادان" عنوان کرد: یکی از طرحهایی که می توانست معضلات بی شمار کشاورزان مناطق مختلف آبسرد را برطرف کند احداث سد وادان بود.
نادعلی نیازی ادامه داد: اما پروژه سد وادان که طرح مطالعاتی آن اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان را به خود اختصاص داد در حد همان طرح ماند تا امروز شاهد معضلات کشاورزان باشیم.
این مسئول در خصوص مزایای احداث طرح وادان خاطرنشان کرد: طرح مذکور در صورت اجرا و بهره برداری می توانست با نگه داشتن آبهای روان منطقه در پس خود باعث تقویت سفره های زیرزمینی و رفع معضلات کشاورزان آبسرد و کیلان شود.
آبسرد با جمعیتی بالغ بر 13 هزار نفر از شهرهای شمال شرق استان تهران و شهرستان دماوند است. آب و هوای مناسب این خطه از گذشته های دور تا کنون زبانزد پایتخت نشینان است و همواره به عنوان مکانی برای گذراندن آخرهفته ای خوش از آن یاد می شود که همین عامل افزایش جمعیتی چهار برابری را در فصول گرم موجب می شود.
نظر شما